flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання щодо заходів із захисту населення від наслідків застосування ядерної зброї

15 червня 2023, 14:04

15 червня 2023 року Київським інститутом Національної гвардії України на базі Києво-Святошинського районного суду Київської області, для працівників місцевих загальних судів Київської області та територіального управління проведено навчання з наступних питань:

- захист від вражаючих факторів ядерного вибуху;

- особливості радіаційної обстановки внаслідок зруйнувань (аварій) радіаційно небезпечних об’єктів.

Інструктором Київського інституту Національної гвардії України  під час проведено навчання надано відповіді на такі поширені питання як: що таке ядерний вибух? яка буває ядерна зброя та радіус її ураження? чи можна врятувати себе під час вибуху?

Учасникам навчання доведена інформація щодо основних чинників ураження під час ядерного вибуху, зонування території після ядерного вибуху, проведення оповіщення населення та інформування громадськості через засоби масової інформації, укриття населення у будинках та захисних спорудах, проведення евакуації населення тощо. 

Також надані додаткові інформаційні матеріали з даної тематики: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ДІЙ У ЗОНАХ ЯДЕРНОГО УРАЖЕННЯ та РЕГЛАМЕНТ щодо проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії.