flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відеоблог "Один день в суді під час війни. Бородянський районний суд Київської області"

04 липня 2023, 10:18

Це відеорозповідь про Бородянський районний суд Київської області, який продовжував здійснювати правосуддя до моменту пошкодження російським ворогом будівлі 28 лютого 2022 року, та здійснює його зараз, попри знищення приміщення установи.

Пропонуємо Вашій увазі щиру розмову колег про пережите, розповідь про героїчний спротив Бородянки російським загарбникам, про сміливість та відвагу, про мотивацію жити і працювати на рідній землі.

Через Бородянку пролягав основний шлях для наступу на Київ. В лютому 2022 року поблизу районного суду був розташований блок-пост місцевої тероборони, яка захищала селище від загарбників. Розстрілявши вулицю, ворог намагався розчистити прохід для танкової колони на Київ.

Бородянський районний суд російські війська руйнували три дні.

На початку березня 2022 рок рашисти скинули авіабомбу, від якої були зруйновані як багатоповерхові будинки, так і знищено двоповерхове приміщення суду.

12 березня росіяни контролювали селище.

1 квітня Бородянка повернулась під контроль України.

З поверненням Бородянки під контроль України всьому світові стало відомо про той жах, який вчинили російські військові в містечку, про вбитих невинних людей, знищені мирні будинки.

Бетон не витримав ворожих бомбардувань. Але правосуддя має здійснюватись навіть в умовах воєнного стану, тому колектив Бородянського районного суду продовжує гідно виконувати свою конституційну функцію, незважаючи на обставини війни.

Як у таких умовах вистояв Бородянський районний суд Київської області – про це далі в сюжеті https://www.youtube.com/watch?v=XsNWtBbr63E.