flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник територіального управління С. Шевченко взяла участь у засіданні Проєктної ради Ініціативи «Модельні суди» Проєкту ЄС «Право-Justice».

16 вересня 2020, 12:08

Про здобутки і плани, важливість кооперації та практичне втілення модельних рішень у судах говорили учасники засідання Проєктної ради Ініціативи «Модельні суди» Проєкту ЄС «Право-Justice».

«За час діяльності ініціативи «Модельні суди» нам вдалось об’єднати стейкхолдерів у єдину платформу модельних рішень. Важливо, що навіть форс-мажорні обставини йшли на користь нашій роботі, адже завдяки тому, що ми змушені були перевести навчальні програми у онлайн-формат, ми охопили представників усіх судів. Нам писали з маленьких судів, з усієї країни і дякували за змогу долучитись до прогресивних рішень. Ініціатива «Модельні суди» буде продовжена ще на два роки – до 2022 року, і ми віримо, що за цей час зможемо примножити потенціал судової системи і втілити на практиці модельні рішення, що підвищать ефективність та комфорт роботи в судах», - повідомила Anna Adamska - Gallant, головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС «Право-Justice».

За кілька годин продуктивної зустрічі обговорили усе: розроблені експертами Ініціативи посібники та навчальні курси, закупівлю безпекового обладнання та питання безпеки працівників суду загалом, ІТ-обладнання і перспективи його встановлення, залучення волонтерів, запровадження модельних рішень у об’єднаних новостворених судах та масштабування модельних рішень на практиці в українських судах.

Участь у заході взяли Голова Вища рада правосуддя Андрій Овсієнко, Голова Державна судова адміністрація України Зеновій Холоднюк, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, ректор Національна школа суддів України Микола Оніщук, Голова Служба судової охорони генерал-майор Валерій Бондар, міжнародні та національні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice» та представники судової системи України. Дистанційно з вітальним словом долучився і голова Підкомітету з прав людини Комітет Верховної Ради України з прав людини Тарас Тарасенко.

 

 

 

Джерело https://www.facebook.com/Pravojusticeukraine/