flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створено Telegram-канал для фото- та відеофіксації наслідків нападу російськими окупантами на населені пункти Київської області

10 березня 2022, 15:54

В умовах воєнного стану в Україні місцеві загальні суди Київської області та Територіальне управління ДСА України в Київській області невпинно продовжують свою роботу і будуть продовжувати доти, доки це буде можливим. 

Після вторгнення російських військ на територію нашої держави та зухвалого нищення наших міст, селищ та сіл, захоплення територій, обстрілів мирних жителів, дітей, жінок, людей похилого віку, усі державні органи згуртовано працюють. 
Президент вчасно видає необхідні укази, Кабінет міністрів затверджує постанови, а Верховна рада оперативно приймає важливі закони. Одним із них є закон, яким передбачено, що у зв'язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами, робота суду може бути припинена з одночасним визначенням іншого суду, який буде здійснювати правосуддя на території суду, що припинив діяльність та який найбільш територіально наближений до суду, роботу якого припинено, або до іншого визначеного суду, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, а у разі неможливості здійснення Вищою радою правосуддя своїх повноважень – за розпорядженням Голови Верховного Суду». При цьому ДСА України організаційно забезпечено роботу судів.
 
06.03.2022 та 08.03.2022 Головою Верховного суду було винесено розпорядження "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану". 
Суди, в свою чергу, проводять збори суддів для винесення рішення про відключення від автоматизованого розподілу справ суддів, які не можуть, з огляду на безпеку, дістатися до робочого місця. Також виносять накази про запровадження чергування слідчих суддів. 
Попри таку згуртованость державних органів, звичайні мешканці нашої держави продовжують зазнавати страшенних втрат. Бомблять їх будинки, вулиці, школи та дитячі садочки. На очах гинуть люди, що найстрашніше – родичі. Російські військові забирають у полон жінок та дітей, гвалтують жінок, обкрадають будинки, квартири, магазини. 
Багато працівників наших судів, бачать все це на власні очі. 
Під час спроб евакуації з гарячих точок Київщини, ворожі війська обстрілюють населення. Працівники апаратів судів, судді постійно намагаються тримати зв'язок з колегами, але не завжди це вдається. Від цього завмирають серця через переживання. 
В багатьох населених пунктах окупанти підривають або бомблять вишки мобільних операторів та телевізійні вишки з метою вчинення перешкод передачі інформації українцями. Люди по багато днів не виходять на зв'язок з рідними. Відсутня будь-яка інформація про події в багатьох населених пунктах.  
В таких умовах колективом Територіального управління ДСА України в Київській області було ініційовано створення телеграм-каналу для фіксації подій на території Київської області під час нападів ворожих військ.
 
Підписатися на канал можна за посиланням: https://t.me/+jGs4r-gth20wYjAy