flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 січня 2024 року діє постанова КМУ "Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад"

03 січня 2024, 09:27

З 1 січня 2024 року діє постанова Уряду від 29 грудня 2023 р. № 1409 "Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році", якою затверджені схема посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році та перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад.

Національне агентство з питань державної служби роз'яснило, що схему розроблено з урахуванням типів та юрисдикції державних органів, сімей та рівнів посад державної служби. Тобто Схема враховує класифікацію посад та узгоджується із загальним законодавством про оплату праці.

Згідно з документом для цілей цієї схеми грейд - це зарплатний рівень, який ґрунтується на класифікації посад державної служби в розрізі юрисдикцій та типів державних органів, сімей і рівнів посад державної служби та визначається з урахуванням положень статті 96 Кодексу законів про працю.

У НАДС також зауважили, що розміри посадових окладів узгоджено з пропозиціями Міністерства фінансів, які закладалися під час розрахунку фондів оплати праці працівників, що передбачено Законом «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

НАДСЛіга.