flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України назве посади, які в суді не можна обіймати родичам

06 грудня 2013, 16:07

 

5 грудня Рада суддів України одним із питань порядку денного розглядала питання визначення переліку посад в апаратах судів, перебування на яких близьких осіб голови, заступника голови суду може спричинити порушення обмежень, передбачених статтею 9 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Питання було розглянуто на запит Голови Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича, де Глава ВРЮ просив визначити перелік таких посад, повідомив кореспондент «ЗіБ».

У процесі розгляду питання РСУ дійшла висновку, що ситуація дійсно складна й потребує детального вивчення.

«Ми попередньо проаналізували норми законів і попередньо визначили посади, про які нас запитують: голова суду, його заступник, керівник апарату суду і заступник керівника апарату», – повідомив голова РСУ Василь Онопенко.

Проте він наголосив, що це попередній перелік, а для того щоб визначити точний перелік посад, необхідно проаналізувати низку документів  законів та інструкцій. Займатиметься цим, як вирішили члени Ради, робоча група, створена на засіданні. Вона ж займеться підготовкою питання стосовно здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності судів. До складу робочої групи запропонували представників РСУ, ВККСУ, ДСАУ, РСЗС та КСУ.